lauantai 13. syyskuuta 2014

Lentopalloa & seikkailua

Aurinkoista lauantaita!

Tämä viikonloppu taitaa mennä omalta osin lepäillessä, sen verran viime viikonlopun Puolan reissu vei voimia.

Lähdimme viime perjantaina 4 päivän lentopalloreissulle Katowiceen. Lensimme pe aamuna Varsovaan, josta jatkoimme vuokra-autolla Katowiceen. Hiukan jännitti, sillä olimme kuulleet ennalta hurjia juttuja Puolan ajokulttuurista. Lisäksi tämä oli ensimmäinen kerta, kun ajoimme Suomen tai Viron ulkopuolella. No joo, kannatti varautua, sillä nopeusrajoituksilla ei ole Puolan teillä ilmeisesti merkitystä. Autoilijat henkilöautoista rekkoihin ajoivat 70 km/h alueella kevyesti 150 km / h, eikä oikein auttanut muu, kuin ajaa muun liikenteen mukana. Ohitukset olivat hurjia...mutta selvittiin perille kunnialla.

Viikonloppu meni sitten Suomen lentisjoukkuetta kannattaen, tunnelma oli huikea, sillä suomalaisia oli saapunut paikalle n. 5000 henkeä. Katowice on ollut ihastuttava kaupunki, mutta on päästetty neuvostoaikana surkeaan kuntoon. Osittain keskustaa on jo restauroitu, mutta vaatii vielä valtavasti työtä, ennen kuin koko kaupunki saadaan arvoiseensa kuntoon. Ihmiset olivat ystävällisiä, mutta kaupungin ravintolat eivät oikein olleet varautuneet sellaiseen ihmisvyöryyn...illalla oli hankala löytää vapaata pöytää, varsinkin isommalle porukalle, ja palvelu oli toivottoman hidasta. Ruoka oli kuitenkin hyvää ja edullista.

Paluumatka meni sitten samalla tavalla autolla ensin Varsovaan ja lentäen kotiin. Voisin lähteä vaikka pian uudelleen:) Harmi vaan, ettei Suomi selviytynyt jatkopeleihin.

Nauttikaahan viikonlopusta<3











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti